Független rajongói oldal, a PMI Inc. nem engedélyezte, nem vette át a mecénást és egyéb módon nem támogatta azt.

IQOS 3 DUO - tapasztalatok az intelligens 30 mp-es töltésről

Az IQOS 3 folyamatosan fejlődik, 2019-re meg is érkezett azújdonság, mely forradalmian új felhasználói élményt nyújt. Egy töltéssel két HEETS is elszívható egymás után, egy töltöttségi szintet pedig 30 másodperc eltetlével kapunk. 

Az IQOS egy fiatal eszköz, viszont rohamos tempóban fejlődik. Míg a töltések fejlesztése eddig nem kapott nagy szerepet a fejlesztésben, a dizájnban és funkciókban már számos újítás történt az évek során. Az első kisebb forradalmat 2019 hozta az IQOS számára. Ez az újítás az erős dohányosok számára kedvez igazán.

Az összes IQOS modell összehasonlítása egy táblázatban

Míg az IQOS 2.4+ lehetővé tette a Bluetotth kapcsolatot és az automatikus hevítő penge tisztítást, z IQOS 3 kialakításakot a kényelemre és a dizájnra koncentráltak. Kiegészítőnek piacra dobták az IQOS 3 Multi-t is, mely egyedülálló módon 10 HEETS elszívására alkalmas töltés nélkül. A méretének és alacsony kapacitásának köszönhetően nem aratott nagy sikert a vásárlók körében.  

 

IQOS 3 DUO egyesíti az összes előző modell előnyeit. A dizájnja nem változott elődjéhez képest, viszont egymás után akár 2 HEETS töltet elszívására is alkalmas, miközben a töltési idő nem változott. Sőt! Már röpke 30 másodperc alatt elérjük az 1 töltethez elegendő töltöttségi szintet. Mindezt úgy sikerült megalkotniuk, hogy az IQOS súlya és méretei nem változtak. Ez az intelligens töltésnek és az akkumulátor kapacitásának jobb kezelésének köszönhető.

IQOS 3 DUO Copper

Hogyan működik IQOS 3 DUO töltése 

A DUO hevítőjének feltöltése után két HEETS elszívására van lehetőség szünet nélkül. A hevítőn két LED jelzi a töltöttségi szintet. Egy led egy töltöttséget jelöl. Az első HEETS elszívása után lehetőség van azonnal egy új töltet behelyezésére és elszívására, vagy visszateheti a töltőbe, hogy újra elérje a teljes töltöttségi szintet. 

 

Két egymást követő HEETS elszívása ideális lehet a reggeli kávéhoz, vagy azok számara, akik a rövid szünetekben próbálják feltölteni nikotin tartalékukat. Az is nagy előnye, hogy többé nem fordulhat elő velünk az a helyzet, hogy elfelejtük a hevítőt visszahelyezni a töltőbe, és erre csak akkor döbbenünk rá, amikor már ráhevítenénk egyet. 

Az  IQOS 3 DUO nagy előnye az intelligens gyorstöltés. Legfeljebb 1:50 perc alatt készen áll az első HEETS-re, de általában ez sokkal kevesebb idő alatt elérhető. Ez függ pl.  az előzetes töltöttségi szinttől. Tapasztalataink alapján általában 30 mp alatt elérhető az egy töltöttség, de mértünk 15 mp-et is.

 

Töltési sebesség összehasonlítása:

IQOS 3 DUO - 1:50 min

IQOS 3 - 3:30 min

IQOS 2.4+ - 4:10 min

 

Az újdonságok itt még nem értek véget. A gyártó szerint az IQOS 3 DUO töltőjének akár 35 töltést is ki kell bírnia - ezzel jelentősen az elődjei előtt jár. A szenvedélyes dohányosoknak többé nem kell megijedniük, ha otthon felejtik a töltőkábelt.  

Négy színváltozat

Az IQOS 3 DUO elődjeihez hasonlóan négy alapszínben kapható.  Nem hiányozhat a limitált kiadás sem - jelen esetben "Cooper" szín. Várhatóan nem lesz sokáig kapható.

 

IQOS 3 DUO Warm White

Ez a hófehér változat bársonyos felülettel rendelkezik, mely használat közben enyhén csiszolódik. A fényes ajtó kissé egyszerűen hat, de erre sok színben érhető el cserélhető alkatrész. Így a dizájn könnyen megváltoztatható. A hevítő szintén fehér, a testet a cap-től az ezüst bekapcsoló gomb választja el. Ezt a színt a leggyakrabban nők választják. 

IQOS 3 White vakítóan fehér matt bársonyos felülettel

IQOS 3 DUO Stellar Blue

 

A töltőtok sötétkék színű, gumírozott fémhatású felülettel, az ajtó fényes sötétkék. Ez a legnépszerűbb szín a férfiak körében. A hevítő sötétkék, bekapcsológombja szintén kék szíben tündököl. A kéket kissé nehezebb kombinálni más színekkel. Szerintünk türkizkék, vagy fehér kiegészítőkkel nem lőhetünk mellé.

AZ IQOS 3 kék színben enyhén gumírozott és fényes sötétkék ajtóval rendelkezik

IQOS 3 DUO Brilliant Gold

A matt arany töltőtok fényes arany ajtóval az előző generáció legközkedveltebb darabja volt. Elegáns kivitelének köszönhetően nagyon népszerű a nők körében, de a férfiak is előszeretettel választják ezt a színt. Mivel ez tökéletesen kiegyensúlyozott szín, nehéz kombinálni más színekkel. A bátrabbak kipróbálhatják a pisztácia zöld, vagy a türkizkék színeket.

Az IQOS 3 Gold rekordokat döntöget

IQOS 3 DUO Velvet Grey

A töltőtok matt hatású szürke színben tündököl, az ajtó pedig fényes felületet kapott - ez bizony sok zsíros ujjlenyomatot eredményez. Unalmasnak és  kissé műanyagnak tűnik, viszont tökéletesen kombinálható szinte bármilyen színnel. A sárga, piros és a türkiz színek jó választásnak tűnhetnek.

IQOS 3 szürke, enyhén gumírozott, kissé unalmas. Bátran kombinálható bármilyen színnel

Új limitált szín: Copper

Jelenleg a legkeresetebb szín ez a limitált kiadású réz hatású Copper szín. Rendkívül vonzzó és már az arany szín népszerűségével vetekszik. Az aranyhoz hasonlóan nehezen kombinálható más színnel, bár a sötétkékkel érdekes kombinációt alkothat. Amennyiben tetszik Önnek ez a kivitel, ne habozzon. Csak limitált ideig lesz elérhető ez a szín.

IQOS 3 DUO Gold és Copper

Tapasztalatok az IQOS 3 DUO készülékkel

Ezt a beszámolót néhány személyes tapasztalattal egészíteném ki. Bár hivatalosan a gyártó nem említi, a generációkat elnézve állandó fejlesztésben vannak. A DUO töltőtokján egyértelműen látni, hogy a tartó felső burkolata jobban kinyílik az IQOS 3-hoz képest. 

 

Személyesen úgy érzem, hogy az IQOS 3 DUO kiegyensúlyozottabban hevíti a HEETS-eket. Lehet azért éreztem így, mert még új a készülék, de kifejezetten kellemes élményt nyújtott. Eddig ráadásul új készülékeknél pont az volt a tapasztalatom, hogy még "be kell őket járatni".

 

A legnagyobb kényelmet nem feltétlenül a két HEETS elszívásának lehetősége nyújtja, hanem a hihetetlenül gyors töltés. Amióta a DUO-t használom, soha nem éreztem azt, hogy sokat kéne várnom a hevítő feltöltésére. 

 

A töltőtok nagyon sokáig bírja. Azelőtt naponta kellett töltenem a tokot, viszont mivel 35 töltést bír, így akár 2 napot is kibír. A szenvedélyes dohányosoknak sem kell aggódnia a napközbeni töltés miatt. Egyszer sem fordult elő velem, hogy napközben lemerült volna a készülék - épp ezért ezt nagyszerű innovációnak tartom.

 

Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy második hevítésnél ugyanazt a HEETS-et használná, mint az elsőnél, az csalódni fog. Az IQOS tökéletesen kiszámította a szívások mennyiségét, 3 szívás után olyan volt, mintha száraz szénát szívnék.

 

Az IQOS 3 DUO töltőtokja és hevítője teljes mértékben kompatibilis az elődjével, az IQOS 3 készülékkel, bár a hevítő lassaban tölt fel a régebbi modellben, de mindkét töltést feltölti.

 

Amennyiben intenzíven dohányzik, ügyeljen a túlmelegedésre. Az állandóan készenlétben lévő hevítő többszöri használathoz vezethet, a fejem már sokszor forgott a sok nikotintól - semmit nem szabad túlzásba vinni. 

 

IQOS 3 DUO 2019. november 4- től világszerte elérhető.

 

Technické parametry

  IQOS 3 DUO vásárlás
Tényleges ár 30 990 Ft
Végső ár

 

Főbb jellemzők

2x HEETS egymás után
Luxus megjelenés

Méretek 115 × 46 × 23 mm
Súly 121 g
Cserélhető burkolatok

A pen felső fedele
A töltő oldalsó burkolata

Színvariációk  
Üzemi hőmérsékletek kb. 0-50 °C
Bluetooth igen
Rezgés
  1. bekapcsolás
  2. felmelegedett
  3. 30 mp-el a vége előtt
  4. kikapcsolás (választható)
Akkumulátor Li-On 2900 mAh
Az akkumulátor élettartama - töltő kb. 35 HEETS
Az akkumulátor élettartama - pen 2x HEETS
Töltési idő - töltő 75 perc
Töltési idő - melegítő 1:50 perc
Az akkumulátor élettartama 14 700 ciklus
Töltő csatlakozó USB-C
Forgalomba helyezése 2019. november
Cikkek, fotógaléria Cikkeink
Áttekintés Tapasztalat az IQOS 3 DUO-val
Korlátozott kiadások

Copper

Címkék: TESZTEK IQOS 3
Upravit

Veled is megtörténhet

Hány HEETS-et szívok el egy nap? A Sticks Today alkalmazás ezt megbízhatóan követi Bluetooth-on keresztül

0

A Sticks Today egy nem hivatalos alkalmazás a HEETS használatának statisztikáihoz. A kissé akadozó eredeti alkalmazástól eltérően, megbízhatóan működik, és különösen akkor hasznos, ha korlátozni akarja a rossz szokását.

Az IQfan.hu

0

Az IQfan független magazin azért jött létre, hogy nagy figyelmet szenteljünk a kevésbé káros dohányzásnak az IQOS használatával, amelyet forradalmian új módszernek tekintünk a klasszikus cigaretta helyettesítésére.

Újdonságok

comments powered by Disqus